Как работи пунктът в Благоевград за издаване на временна закрила

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Днес в областния център в Благоевград ще заработи пункт за издаване на регистрационни карти за временна закрила на бежанци, дошли от Украйна.


„Ще се издава регистрационна карта в рамките на деня. Процедурата е облекчена със статута на временна закрила и предоставя на украинските граждани ЛНЧ номер, право на достъп до медицинска помощ, образование и работа. Ако е необходимо, украинците имат право и на социални помощи“, изясни  Зорница Папучарова - директор на дирекция „Миграция“ към ОДМВР Благоевград.


Тя допълни, че са необходими да се носят документи за самоличност, а за децата актове за раждане и всички приложим документи, които имат бежанците в себе си.

Украинците, които нямат документи трябва да направят следното:


„По закон те трябва да се обърнат към Държавна агенция за бежанците за установяване на самоличност и представяне на международна закрила. Временната закрила е приложима за законно преминалите границата на България“.
 

Папучарова съобщи, че ще се отворят още пунктове за прием на граждани за регистрация за временна закрила в Разлог, Банско, Гоце Делчев, Петрич и Сандански. Всички тези пунктове ще бъдат на територията на районните управления и в най-скоро време ще започнат да функционират.

Вижте целия разговор във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад